← CIRCULAIR en gezond BOUWEN

BREEAM

BREEAM-NL is het breedst geaccepteerde instrument in Nederland om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Dit geeft een financiële meerwaarde aan het vastgoed. Met een BREEAM-NL certificaat voor gebouwen wordt aangetoond dat een gebouw duurzaam is en dat het zeer goed presteert op het gebied van comfort, flexibiliteit, energielasten en waardeontwikkeling in de toekomst. Er kan voor bestaande én nieuwe gebouwen een certificaat behaald worden. Een ‘In-Use’ certificaat ondersteunt bij het monitoren en verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebouwen. Bij een BREEAM-NL certificaat voor gebieden wordt er beoordeeld op gebiedsmanagement, synergie, bronnen, ruimtelijke ontwikkeling, welzijn & welvaart en gebiedsklimaat. Er kan voor zowel nieuwe gebieden als voor  de herontwikkeling van bestaande gebieden een certificaat worden afgegeven.   

Aanpak BREEAM

Bij een BREEAM-certificering komt veel kijken. Er moet aan een veelvoud van eisen voldaan worden en er moet een gedegen bewijslast geleverd worden gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces. Bij het invullen van de eisen zijn vaak veel verschillende partijen betrokken. Primum helpt met het projectmanagement en uitwerking van de bewijslast voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie, In-Use of Gebiedsontwikkeling certificering. Onze BREEAM-NL Experts zorgen voor een efficiënt certificeringsproces in de ontwerp- en opleverfase. Zij zorgen ervoor dat het BREEAM-NL Projectdossier dusdanig wordt opgebouwd, dat het gebouw of gebied de vereiste credits haalt horende bij het vereiste BREEAM-NL niveau: Pass, Good, Very Good, Outstanding of Excellent. 

BREEAM door Primum

  • We zijn goed op de hoogte van de actuele eisen voor een BREEAM-certificatie en weten hoe hier aan te voldoen; 
  • Als onderdeel van een ingenieursbureau weten we hoe de praktijk werkt. We hebben contacten met overheden, woningcorporaties, bouwers en ontwikkelaars. We bepalen samen met u welk certificeringsniveau past bij het gebouw of gebied. Indien een credit ontwerpaanpassingen vereist, kunnen wij hier ook mee helpen; 
  • Onze expertise is het concreet en meetbaar maken van duurzaamheid en dit vertalen in praktische maatregelen. Hierdoor kunnen we realistische en uitvoerbare maatregelen adviseren met een daadwerkelijke impact voor duurzame bouw, renovatie en gebiedsontwikkeling; 
  • Het certificeringsproces moet efficiënt en doelgericht gebeuren. Onze ervaren experts stellen de benodigde bewijslast gestructureerd op.
  • Projecten zijn schaalbaar van algeheel projectmanagement tot het opstellen van de bewijslast voor een specifieke credit. Ook kunnen we een project begeleiden tot het gewenste BREEAM niveau. 

Voor meer informatie over BREEAM kun je contact opnemen met:

CarlaLinkedIN2.jpg
Carla Rongen

carla.rongen@primum.nl
+31 6 83 217 248

CarlaLinkedIN2.jpg
Carla Rongen

carla.rongen@primum.nl
+31 6 83 217 248