← CIRCULAIRE ECONOMIE EN CIRCULAIR BOUWEN

DuboCalc

DuboCalc (Duurzaam Bouwen Calculator) is ontwikkeld door Rijkswaterstaat. De Milieu Kosten Indicator (MKI)-waarde van een Grond- Weg- en Waterbouw-werk wordt er inzichtelijk en vergelijkbaar mee. Deze methode wordt steeds vaker doorslaggevend bij EMVI-aanbestedingen. Daarom trainen wij ontwerpers en adviseren wij tenderorganisaties bij het maken van een goed DuboCalc-ontwerp.

Lage bouwkosten en milieukosten

Primum gebruikt DuboCalc om klanten te helpen bij de berekening van de milieu-effecten van het materiaal- en energieverbruik van een project. Deze berekening gaat over de hele levensduur: van de winning tot de sloop.

Op basis van de eerste berekening wordt inzicht verkregen in de materiële factoren. Dit inzicht wordt ingezet om het ontwerp te verduurzamen.

Bij een succesvol project wordt DuboCalc in een vroeg stadium ingezet om de MKI-waarde te verbeteren. Het doel is het vinden van de slimste oplossing, die lage bouwkosten laat samengaan met lage milieukosten.

Begeleiden naar het zelf doen

Tijdens het aanbestedingsproces kunnen we u trainen en adviseren in het maken van een goed ontwerp met DuboCalc. We kunnen ook de volledige berekening uitvoeren en adviseren over optimalisaties in het ontwerp. Tijdens doorlopen we de volgende stappen doorlopen:

  1. We maken een eerste berekening van het standaardontwerp;
  2. We voeren een zwaartepuntanalyse uit;
  3. Samen optimaliseren we het ontwerp;
  4. Van de ontwerpalternatieven voeren we nieuwe berekeningen en analyses uit;
  5. Samen bepalen we de kostenefficiëntie van de verschillende maatregelen.

 

Voor meer informatie over DuboCalc kunt u contact opnemen met: