← CIRCULAIRE ECONOMIE EN CIRCULAIR BOUWEN

Levenscyclusanalyse

Een Levenscyclusanalyse (LCA) geeft inzicht in de milieu-impact van een product over de gehele levensduur: van de winning tot en met de sloop en verwerking. LCA’s worden steeds vaker opgenomen in certificeringsschema’s en EMVI-uitvragen. Terecht, want een LCA geeft een goed beeld van de duurzaamheid van een product.

Aanbod

Primum voert alle type LCA’s uit. De mate van detaillering is afhankelijk van het doel wat u voor ogen heeft;

  • Wij ondersteunen producenten die een gedetailleerde LCA willen maken van hun product voor een BREEAM certificering;
  • Wij ondersteunen bedrijven met een gedetailleerde LCA conform de SBK-Bepalingsmethode om een product op te nemen in de DuboCalc database;
  • Wij ondersteunen bedrijven die meer inzicht willen krijgen in de CO₂-emissies in hun keten, als onderdeel van de CO₂-Prestatieladder Niveau 4 of 5. Met dit inzicht brengen we vervolgens samen kansen om energie en CO₂ te reduceren in kaart.

Komen tot slimmere en duurzame producten

De analyse geeft u inzicht in de impact die uw product heeft en waar deze impact zich bevindt. Dit onderbouwt uw keuze voor bepaalde materialen en methodes, of geeft u handvatten voor verdere optimalisaties.

Primum is al jaren een erkend kennisinstituut als het gaat om ketenanalyses en heeft sinds 2009 tientallen analyses uitgevoerd. Hierbij zullen we met u de volgende stappen doorlopen:

  1. Samen bakenen we de scope van de analyse af;
  2. Primum voert de analyse uit conform de bijbehorende richtlijnen;
  3. Samen bepalen we kansen om energie en CO₂ te reduceren (CO₂-Prestatieladder);
  4. Primum stelt een rapport op met de resultaten conform de bijbehorende richtlijnen

Voor meer informatie over het maken van LCA’s kunt u contact opnemen met: