← MVO STRATEGIE EN VERSLAGLEGGING

Social Return On Investment

Binnen aanbestedingen krijgt Social Return on Investment (SROI) een steeds grotere rol als contracteis of als EMVI-criterium. Maar hoe kunt u hier de juiste invulling aan geven en hoe moet u dit organiseren? Primum biedt ondersteuning bij het invullen van uw Social Return vraag, binnen uw project en organisatie.

Duurzaam resultaat

Social Return houdt in dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt worden ingezet in de organisatie. Dit kan op projectbasis zijn of bij leveranciers. Wij zetten altijd in op een duurzaam resultaat, zodat uw inzet bijdraagt aan waardevolle arbeidsparticipatie én aan het succes van uw organisatie.

Wij adviseren op het gebied van wet- en regelgeving en schrijven aanbestedingsstukken. Daarnaast bieden we begeleiding bij de uitvoering van SROI en verzorgen we presentaties en workshops.

  1. Samen analyseren we waar de mogelijkheden liggen en wat u al in huis heeft. In de meeste gevallen is dit al meer dan u denkt!
  2. We leveren maatwerk voor een aanpak of beleidsplan, zodanig dat het past bij uw organisatie.

Onze ervaring

We hebben inmiddels tientallen bedrijven geholpen bij het implementeren van Social Return binnen de organisatie of binnen een project. Onder andere de invulling van € 17 miljoen EMVI binnen het project OpenIJ, waarin we de maximale score hebben behaald voor de combinatie VolkerWessels / BAM. Ook waren we betrokken bij de SROI vraag van het Jaarbeursplein in Utrecht van Van Hattum en Blankevoort.

Voor meer informatie over SROI kunt u contact opnemen met: