5 maart 2018

Drie Primaten van start met eigen duurzaamheidsproject

Bij Primum werken wij heel hard om organisaties en hun projecten duurzamer te maken. Maar ook in hun persoonlijke leven zetten onze Primaten zich in voor duurzaamheid. Zo zijn Tamara van der Spek, Christine Wortmann en Esmeralda Hemelaar ieder een persoonlijk project gestart om de wereld een klein (of een groot!) beetje beter en duurzamer te maken. En wat leuk is: zij gooien het alledrie over een heel andere boeg! Primum volgt hen op de voet. De komende tijd lees (of bekijk) je verschillende updates op onze site en op LinkedIn. Benieuwd wat ze gaan doen? Daarvoor laten we ze even zelf aan het woord.

Tamara

“Mijn naam is Tamara van der Spek, 23 jaar, schoenmaat 38. Naast mijn management traineeship tot projectmanager gebiedsontwikkeling, zet ik mij in als adviseur social return bij Primum. Dankzij mijn commerciële economische studie weet ik hoe belangrijk het is om over een sterke business case te beschikken. In combinatie met mijn maatschappelijke interesse wil ik de komende tijd extra aandacht besteden aan het duurzaam sociaal ondernemerschap. Ik geloof dat het als bedrijf niet alleen gaat om een sterke financiële bijdrage, maar ook om een sociale.”

Christine

“Ik ga op zoek naar de Wilde Stad! We leven steeds meer in steeds grotere steden, en het platteland met al haar natuur lijkt steeds verder weg te zijn. Maar ik wil laten zien dat natuur en biodiversiteit ook zeker een plek kan hebben in de binnenstad, waar ik zelf woon. Niet alleen door een moestuin of vlinderstruik, zoals bij mij thuis, maar ook met groene gevels, daktuinen, vleermuizentorens, rivierkreeften in de grachten…  De stem van Sir David Attenborough moet je er zelf bijdenken, maar ik ga je als amateur-stadsecoloog de komende tijd voorzien van mooie foto’s van de Wilde Stad. Hopelijk ga ik een paar goede tips tegenkomen over wat jij en ik kunnen doen in onze eigen buurt, om de natuurwaarde verhogen.”

Esmeralda

“Ik wil duurzaam wonen! Dat speelt al een tijdje door mijn hoofd, en volgens mij kan ik genoeg dingen in mijn huis en in het gebruik van mijn huis best makkelijk aanpassen. Maar het echt doen, dat is soms nog best een stap. Dit jaar, in 2018, ga ik er wel voor. Ik neem jullie hierin mee door middel van een video reeks, waarin ik telkens een stap dichterbij dit doel zal nemen. Eerst maar eens beginnen met ontdekken voor hoeveel CO2 mijn woning nu eigenlijk verantwoordelijk is, en welke veranderingen ik meteen door kan voeren. En dan verder. Wie weet hoe duurzaam mijn woning aan het einde van het jaar wel niet kan zijn! En ook al is mijn woning er slechts één van de 7.746.202 in Nederland, elke stap is er één vooruit.”

 

VAN LINKS NAAR RECHTS: CHRISTINE, ESMERALDA, TAMARA