13 september 2019

Duurzame impact: elektrisch materieel bij project VolkerInfra Schiphol

Primum helpt als duurzaamheidsadviesbureau organisaties bij het verduurzamen van de organisatie, projecten en producten. Vaak wordt er eerst samen met de klant bepaald welke duurzaamheidsthema’s prioriteit hebben en vervolgens worden daar bijbehorende duurzaamheidsmaatregelen bij gekozen. In de rubriek ‘Duurzame impact’ bespreken we regelmatig één van deze gekozen maatregelen. Dit keer lichten we het elektrisch materieel van KWS bij project VolkerInfra Schiphol toe.

CO2, fijnstof en stikstof reduceren

Het onderhoudsproject VolkerInfra Schiphol heeft als doel het onderhoud en realiseren van diverse projecten ten behoeve van verbeteringen van de infrastructuur op de luchthaven rondom de vliegtuigopstelplaatsen. Denk hierbij aan de passagiersbruggen, vliegtuigopstelplaatsen en de randwegen na de douane. In het project heeft Primum samen met Schiphol, KWS en VolkerRail hoge ambities om CO2, fijnstof en stikstof te reduceren. Primum levert hiervoor de Programmamanager Duurzaamheid, die samen met het projectteam maatregelen bedenkt en doorvoert. Elektrisch materieel is daarin heel belangrijk, omdat het materieel een groot deel van de uitstoot veroorzaakt.

Lancering elektrische knijpervrachtwagen

Gisteren werd door KWS de nieuwe elektrische knijpervrachtwagen feestelijk gepresenteerd tijdens het lanceringsevenement in Nieuw-Vennep. Deze wagen zal ook in het project VolkerInfra Schiphol ingezet worden. De komende periode hopen we nog meer pilots met elektrische en hybride materieelstukken te starten op dit project.