9 april 2020

Even voorstellen: Laura Fugers

Mijn naam is Laura Fugers en ik ben sinds een paar weken werkzaam als ecoloog bij Primum. Hiervoor heb ik al ervaring opgedaan als ecoloog en bodemadviseur voor verschillende partijen. Ik ben zeer technisch aangelegd en heb een ruime interesse in biologische systemen en vooral de interacties tussen verschillende soorten flora en fauna. Ik besteed mijn vrije tijd graag aan vogels spotten, botanisch tekenen en natuurfotografie.

Mijn technische aanleg is verder zichtbaar in mijn verschillende opleidingen. Ik ben voorheen opgeleid tot natuurfotograaf, waarna ik toch een behoefte kreeg naar een meer technische functie met een focus op biologie. Dit leidde mij in eerste instantie om een medisch microbiologisch analist te worden. Na enige tijd in het laboratorium te hebben gezeten kreeg ik behoefte naar meer dan alleen de microscopische wereld en ben ik de opleiding toegepaste biologie gaan volgen aan de Aeres Hogeschool in Almere. Hier is mijn interesse in de natuur om ons heen verder gaan bloeien en ben ik mijzelf gaan specialiseren op het gebied van ecologie en botanica. In deze tijd heb ik voor verschillende opdrachtgevers uiteenlopende onderzoeken uitgevoerd waaronder monitoringsonderzoeken van verschillende fauna, het opstellen van verspreidingsmodellen van bepaalde faunasoorten binnen stedelijke gebieden, het monitoren van de verspreiding van illegale kapactiviteiten middels DNA-profielen en beplantingsplannen voor voedselbossen.

Na mijn opleiding ben ik direct aan het werk gegaan in de ecologie en mijzelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van quickscans en het nader onderzoeken van beschermde flora en fauna in Nederland.