16 november 2020

Even voorstellen: Laurens Taal

Goedendag, mijn naam is Laurens Taal  en sinds 1 november ben ik werkzaam bij Primum als adviseur Duurzaamheid. Mijn interesse voor de duurzame bouw is ontstaan tijdens mijn studie bouwkunde, waar ik de minor Duurzaam integrale bouwtechniek gevolgd heb. Hier heb ik geleerd over de mooie bouwconcepten waar een eerlijk gebouw wordt neergezet dat in balans is met haar omgeving en gebruikers.

Na mijn studie heb ik ruim 8 jaar met veel passie gewerkt bij Nebest waar ik na voornamelijk in de inspecties van civieltechnische kunstwerken heb geopereerd. Als adviseur, projectleider en later als productmanager van de afdeling inspectie heb ik mij ontwikkeld als behulpzame en creatieve verbinder. Door heldere communicatie en een pragmatische aanpak weet ik de klantvraag te doorgronden en het projectteam mee te nemen om hier invulling aan te geven; kwaliteiten die ik nu mag inzetten bij Primum.

Bij Primum aan de slag als adviseur is voor mij enerzijds een logische en tegelijkertijd een spannende stap. Ik heb altijd een intrinsieke motivatie ervaren als het gaat om duurzaamheid, met name de duurzame bouwsector. Waar werk wordt gerealiseerd dat een positieve invloed heeft op de aarde, haar gebruikers en de omgeving. Ik vind het mooi hoe breed dit thema zich laat vertalen: van de detaillering van een gebouw, op stedenbouwkundig gebied, maar zeker ook beleidsmatig moeten de facetten goed op elkaar aansluiten. Een proactieve en vernieuwende manier van samenwerken is hiervoor essentieel.

In mijn eerste week bij Primum heb ik gewerkt aan een offerte voor het invullen van de kwaliteitspunten op het gebied van duurzaamheid binnen een tender voor een grote projectontwikkeling. Direct een hele leuke opdracht waarbij ik veel gepassioneerde collega's heb leren kennen. Ik word blij van deze mooie werkomgeving en zie uit naar de volgende projecten!