29 april 2021

Even voorstellen: Margreeth Laurentzen

Even een stukje over mijzelf schrijven voor de website. Het lijkt zo simpel maar op de één of andere manier komt het er steeds maar niet van. Misschien omdat ik meteen vanaf het begin al actief meedraai in een aantal projecten. Of omdat de eerste kennismaking met collega´s en het werken bij Primum grotendeels digitaal is wat het extra intensief maakt. Hoe dan ook, ik werk hier nu bijna twee maanden als strategisch adviseur en het wordt tijd dat ik mij even voorstel.

Mijn naam is Margreeth Laurentzen en ik ben bij Primum komen werken omdat ik mij wil inzetten voor een groenere, gezondere en socialere wereld. En wat is er dan mooier dan bedrijven en andere organisaties ondersteunen bij hun duurzame ontwikkeling. Niet door dikke rapporten te schrijven die vervolgens in de la verdwijnen. Wel door vakinhoudelijke gesprekken en interactieve sessies zodat opdrachtgevers inzicht krijgen in hun doelen én in zichzelf. Zodat ze daadwerkelijk kunnen veranderen. Zeker geen eenvoudige opgave maar wel een mooie uitdaging.

De kennis en ervaring die ik eerder heb opgedaan als innovatieadviseur in met name de agrofoodsector komen hierbij goed van pas. Ik heb gewerkt aan uiteenlopende vraagstukken op het snijvlak van visie, strategie, innovatie en communicatie. Veranderingsprocessen en vooral hoe ik mensen daarin mee kan krijgen, zijn altijd de rode draad geweest bij alles wat ik doe. Ik houd van ingewikkelde vraagstukken maar ik vind het ook leuk om nieuwe methoden uit te proberen en creatieve concepten te bedenken. Als het even kan samen met opdrachtgevers, kennispartners en collega’s.

Na twee maanden Primum kan ik zeggen dat het een leuke club mensen is die met veel inzet en passie werkt aan een grote hoeveelheid projecten. Een goede zaak dat er zoveel organisaties bezig zijn met verduurzamen, elk in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Al is het eerlijk gezegd ook zo dat hoe meer ik mij in het onderwerp verdiep, hoe bewuster ik mij ervan word hoe groot de opgave is en hoeveel er nog moet gebeuren. En van de nieuwsberichten over de vele misstanden die er in de wereld (en ja ook in Nederland) zijn, word ik niet bepaald vrolijk. Toch is dit juist de reden waarom we bij Primum door moeten gaan met wat we doen. Samen met onze opdrachtgevers een positieve impact maken.