24 maart 2021

Even voorstellen: Marie-Laure de Ven

De eerste maandjes bij Primum zijn voorbijgevlogen. Dan is het nu wel echt tijd om mezelf te gaan voorstellen; Mijn naam is Marie-Laure de Ven en sinds februari ben ik werkzaam bij Primum als stagiaire.

Op dit moment ben ik bezig met mijn studie Milieu- en Natuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Hiervoor heb ik Technische Bedrijfskunde gestudeerd in Delft en heb ik bij de studievereniging van Technische Bedrijfskunde van een bestuursjaar mogen genieten. In deze periode heb ik mijn passie voor verduurzamen van processen ontdekt.

Het onderzoeken van processen, bedrijfsonderdelen en daarin, samen met de klant, mogelijkheden ontdekken heb ik altijd erg interessant gevonden. Dit heb ik dan ook mogen doen tijdens mijn vorige stages in de chemische sector en in de zorg. Bij deze stages heb ik veel mogen leren over hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Deze praktijkervaring miste ik bij mijn huidige opleiding.

Met mijn studievereniging ben ik destijds naar Berlijn afgereisd. Hier zijn we bij Reggeborgh op bezoek geweest, toen is de naam Primum al gevallen. Dit is altijd in mijn hoofd blijven zitten. Toen ik in november ben gaan rondvragen en -zoeken naar een leerzame stageplek- kwam Primum al snel op mijn pad. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Het voelde bijna als thuiskomen, op mijn eerste werkdag werd ik erg hartelijk ontvangen. En voordat ik het wist zijn we al bijna twee maanden verder. In de afgelopen maanden heb ik dan ook veel kennis mogen vergaren middels KDO’s, door collega’s en vooral door het te doen.

Naast mijn studie en werk bij Primum ben ik drie tot vier keer per week op de Delftse wateren te vinden in een prachtige 8+ (roeiboot), waar ik met mijn ploeggenoten vele roeihalen maak en hopelijk aan het einde van het seizoen (digitaal of niet) mooie tijden kan gaan neerzetten. Verder sla ik graag regelmatig een balletje op een hockeyveld, want dit blijft toch mijn grootste passie.

Mijn ambitie voor de komende maanden is om de vergaarde kennis toe te kunnen passen en zo mijn steentje te kunnen bijdragen binnen en buiten Primum. Ik ben trots en dankbaar dat ik een deel mag uitmaken van dit gemotiveerde team dat een hart heeft voor het verduurzamen van onze omgeving.