31 augustus 2021

Even voorstellen: Valerié Lushpa

Met alle leuke uitdagingen en kennismakingen die komen kijken bij een nieuwe baan en nieuw bedrijf zit opeens mijn eerste maand bij Primum erop. Na de eerste week kennismaken, mocht ik vrijwel meteen meewerken aan projecten en wat heb ik in een maand tijd veel geleerd! Ik heb hier enorm naar uit gekeken en ben verrast hoe snel ik mijn draai heb kunnen vinden. Dit is met name te danken aan de fijne werksfeer en open communicatie die de samenwerking heel soepel heeft laat verlopen. Dit maakt mij nog meer gemotiveerd om veel nieuwe dingen te leren en deze fijne samenwerking voort te zetten.

Dan is het nu ook tijd dat ik mij voorstel. Mijn naam is Valerié Lushpa en ben vanaf 2 augustus werkzaam bij Primum als Junior Adviseur Duurzaamheid. Na mijn bachelor Gezondheidwetenschappen aan de VU ging ik opzoek naar een master waarmee ik echt een verschil in de wereld kon maken. Dit was de master Sustainable Business and Innovation aan de Universiteit Utrecht. Met deze master heb ik mijn passie en ambitie gevonden; organisaties begeleiden in het maken van duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuzes om een duurzame toekomst voor de huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Na mijn afstuderen ben ik met deze ambitie begonnen aan mijn eerste baan als duurzaamheidcoördinator bij een waterbouwer. Dit was dan ook mijn eerste kennismaking met de (water)bouw. Naast dat ik kennis heb mogen maken met leuke collega’s, heb ik hier veel geleerd en bijzondere ervaringen op mogen doen. Als duurzaamheidcoördinator heb ik bijgedragen aan de verduurzaming van het bedrijf door onder andere het eerste MVO-rapport van het bedrijf op te stellen, mee te werken aan de CO2-Prestatieladder en duurzaamheidsdoelstellingen te formuleren, te verbinden met SDGs en te vertalen naar de praktijk.

Na anderhalf jaar als duurzaamheidcoördinator voelde ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging, een uitdaging waarmee ik meer invulling zou kunnen geven aan mijn ambitie. Deze uitdaging vond bij Primum; als Junior Adviseur Duurzaamheid ben ik in staat meerdere en verschillende bedrijven te helpen met duurzaamheidsvraagstukken, waarmee ik ook mijn kennis en kunde verder kan ontwikkelen.

Na deze maand kan ik zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb in een team van inspirerende collega’s die samen met opdrachtgevers met veel passie en inzet een positieve impact streven te maken op alle vlakken van duurzaamheid. Met veel enthousiasme kijk uit naar de bijdrage die ik samen met het team van Primum kan leveren aan de realisatie van een duurzame leefomgeving door de positieve impact van organisaties te vergroten.