12 mei 2017

Het nieuwe MVO: niet voldoen, maar er toe doen

Ik las laatst weer ergens eens de stelling dat MVO achterhaald is. Dit is op zich geen rare gedachte. Als je als organisatie al jaren met MVO bezig bent, je beleid al netjes hebt opgeschreven en al rapporteert in een duurzaamheidsverslag conform GRI, is het logisch dat je bij jezelf denkt: We hebben alles toch al? On to the next thing?

Maar het procedureel op orde hebben van MVO ('voldoen') is pas de eerste stap. Waar het uiteindelijk om gaat is duurzame impact realiseren, een echt verschil maken: er toe doen. Dit is een stuk lastiger dan het afvinken van richtlijnen. Hier komen moeilijke vragen bij kijken over welke bijdrage jouw organisatie kan leveren aan een betere maatschappij en welke keuzes je hiervoor moet maken. Hier kom je niet uit door het volgen van een standaard. Hiervoor is het voeren van een kritische inhoudelijke discussie met jezelf en je stakeholders noodzakelijk.

Minder papier, meer inhoud

Deze beweging van proces naar inhoud is ook duidelijk zichtbaar in de MVO richtlijnen zelf. De nieuwe versie van de GRI die in 2016 is gelanceerd, leidt nauwelijks tot inhoudelijke wijzigingen, maar is vooral een herschikking van bestaande regels. Sterker nog, in zowel de GRI als de Transparantiebenchmark zien we juist steeds meer vrijheid voor organisaties om de rapportage te beperken tot materiële thema's die er echt toe doen. Wat mij betreft een ontwikkeling om toe te juichen: meer inhoud, minder papier.

De agenda's van bekende MVO initiatieven zoals UN Global Compact en de Transparantiebenchmark gaan niet (langer) over het invulling geven aan richtlijnen, maar staan bol van inhoudelijke thema's zoals de Sustainable Development Goals (SDG’s). Organisaties worden zo geprikkeld om verder te kijken dan hun eigen organisatiegrenzen.

Ik daag jou en jouw organisatie uit om na te denken over het eigen verhaal dat jij wil vertellen in je verslag, en om het gesprek aan te gaan over hoe jij kunt bijdragen aan de SDGs en een positieve bijdrage kunt realiseren. Hoe gaat jouw organisatie er voor zorgen dat je niet alleen voldoet, maar ook er toe doet?