5 november 2020

Mijn traject tot adviseur duurzaamheid

Het is alweer meer dan een jaar geleden sinds ik ben gestart bij Primum als onderdeel van mijn traineeship. De tijd vliegt!

Wat voor functie wil ik?

Na mijn studie aan de TU Eindhoven was ik zoekende naar de juiste starterspositie. Dit bleek nog niet zo gemakkelijk. De reden? Ik had geen idee wat voor functie ik wilde! Ik wilde ervaring opdoen in het bedrijfsleven, met veel verschillende (nuttige!) projecten meedraaien en leren hoe het leven er buiten de universiteit aan toe gaat. Na een aantal gesprekken binnen verschillende sectoren kwam ik terecht bij Aveco de Bondt en kreeg ik de mogelijkheid om een management traineeship te gaan volgen. Inhoudelijk had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar door de sfeer binnen het bedrijf en de hartelijkheid van de mensen wist ik dat ik deze kans niet voorbij kon laten gaan. Een echte gevoelskwestie dus.

Nooit een saaie dag bij Primum!

Na bijna twee jaar en tientallen projecten verder is bewezen dat dit gevoel klopt en maak ik officieel de stap naar adviseur duurzaamheid. Ik heb meegekeken in veel verschillende vakgebieden en heb mijn plekje gevonden. De focus, intrinsieke drive en concrete oplossingen binnen Primum om samen tot een betere, gezondere en duurzamere leefomgeving te komen zijn voor mij doorslaggevend geweest. Door de enorme verscheidenheid aan projecten wordt het nooit saai en blijven we elkaar en onze klanten uitdagen. In nog geen jaar heb ik CO2-reducties en MKI-waarden mogen doorrekenen in een veelvoud van GWW-aanbestedingen, heb ik zelfstandig een duurzaamheidsjaarverslag geschreven, ondersteun ik het CSR VolkerWessels team, verzamel en coördineer ik BREEAM bewijslast en ontwerp ik visualisaties en infographics om onze boodschap nóg beter over te brengen.

Mijn tip voor starters

De belangrijkste les die ik tot nu toe geleerd heb? Doe werk wat je nuttig vindt. Op de dagen dat het allemaal even tegenzit blijft dit een rode draad die altijd weer zorgt dat je op je pootjes terecht komt!

Meer weten over werken bij Primum en Aveco de Bondt? Stuur me een berichtje!