23 september 2016

Primum betrokken bij het Social Return Loket van VolkerWessels

Voor Primum is social return (ook bekend onder de noemer Social Return on Investment) al een aantal jaar een bekend begrip. Binnen onze dienstverlening hebben we verschillende opdrachtgevers hierin kunnen begeleiden. Sinds mei is Primum ook nauw betrokken bij het centrale Social Return Loket van VolkerWessels. Een mooie kans om een directe bijdrage te leveren aan sociaal ondernemerschap.

Eind mei heeft de Raad van Bestuur van VolkerWessels het besluit genomen om het Social Return Loket te starten. Dit Social Return Loket is toegankelijk voor alle VolkerWessels werkmaatschappijen. Het Social Return Loket biedt de benodigde ondersteuning voor de invulling van social return met een duurzaam resultaat.

Op dit moment is het loket nog in oprichting. Primum vervult al wel een belangrijke rol binnen het loket. Dit houdt in dat wij onze ervaring en kennis inzetten om de VolkerWessels werkmaatschappijen zo goed mogelijk te begeleiden. Dit doen wij op project- en bedrijfsniveau. Op project niveau kan men denken aan het organiseren van een workshop of het schrijven van een social return paragraaf of plan van aanpak.

Op bedrijfsniveau zijn wij verantwoordelijk voor de inventarisatie van de huidige social return waarde en verplichting van de verschillende werkmaatschappijen. Dit meten wij conform de methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO meet in welke mate een organisatie duurzaam socialer onderneemt ten opzichte van andere organisaties met personen uit de social return doelgroep in dienst. VolkerWessels heeft de doelstelling gesteld om in 2020 het aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan geholpen te hebben, dat hoort bij de hoogste trede van de PSO. Primum zal daarom op periodieke basis de voortgang meten op deze gestelde doelstelling.

Daarnaast zetten wij ons in voor de bewustwording van social return en het stimuleren van een positieve blik op dit onderwerp door het opstellen van handige documenten over verschillende social return thema’s en door het geven van presentaties.

Wanneer u meer wilt weten over de rol van Primum binnen het loket, vragen heeft over de invulling van social return in uw project, tender of bedrijf of uw social return kennis met ons wil delen kunt u contact opnemen met Tamara van der Spek of Christine Wortmann.