12 november 2015

Social return in jouw project? 4 tips!

Tip 1

Inventariseer de werkzaamheden in je project.
Welke functies en taken moeten worden ingevuld in het project? En welke functies en taken lenen zich goed om in te vullen met social return deelnemers? Door hier aan het begin van het project over na te denken, kun je een goede inschatting maken van de benodigde inspanningen om je social return doel te bereiken.

Tip 2

Onderzoek de social return activiteiten binnen je bedrijf.
Veel bedrijven werken al met social return, soms zonder dat ze dit door hebben! Om niet onnodige inspanningen te verrichten is het nuttig om te weten wat er binnen je bedrijf al gebeurt. Benut de inspanningen die verricht worden en vraag naar de ervaringen van je collega’s. Zij weten goed wat er wel en niet werkt op de werkvloer.

Tip 3

Praat met de gemeente.
Inspanningen in social return doe je voor de gemeente waarin je project zich bevindt. Het inzetten van de juiste social return deelnemers op de juiste plek in je project gaat niet van de een op de andere dag. Hoe zorg je dat je goede social return deelnemers op je project krijgt? Door vroeg in je project met de gemeente om tafel te gaan, kun je vaak zicht krijgen op de social return kandidaten bij de gemeente. Zo houdt je controle op het selecteren van de meest geschikte kandidaat in jouw project.

Tip 4

Wees creatief!
Mensen met het ‘stempel’ social return willen graag werken en hebben vaak meer in hun mars dan wordt gedacht. Er zijn binnen bedrijven genoeg voorbeelden van mensen die via een social return deelname nu een positie invullen. Onderzoek waar de kwaliteiten van een persoon liggen en speel daar op in door die persoon passende mogelijkheden te bieden.

Wilt u meer weten over de praktische invulling van social return in uw project? Neem dan contact op met:

Christine Wortmann.jpg
Christine Wortmann