2 januari 2017

Blog: Stap over op groene stroom van Nederlandse bodem, tegen het uurtarief van een topadvocaat

Drie jaar geleden hoorde ik een slimme reclameboodschap van mijn toenmalige energieleverancier. Was het niet vreemd dat vaste klanten niet beloond werden voor hun trouw? Dat moest eens afgelopen zijn. Vanaf nu kregen ook vaste klanten korting op hun energierekening.

Als vaste klant kon ik mij echter geen actie of korting herinneren. Het reclamespotje was dan ook de aanleiding om eens wat prijzen te vergelijken. Wat bleek: juist door over te stappen kon ik enorm veel besparen. Dat is wat ik toen meteen heb gedaan: binnen 10 minuten was het gepiept. Omgerekend tegen het uurloon van een topadvocaat.

Inmiddels is de termijn van mijn lopende contract bijna voorbij. Mijn nieuwe leverancier belde me met een Blijven-Loont-aanbieding. Die korting zou oplopen tot wel 25%.

Inmiddels behoorlijk sceptisch geworden, besloot ik weer even online te shoppen. Ik vond er een paar veel interessantere aanbiedingen dan het nieuwe aanbod van €1.702,- van mijn leverancier. Het beste aanbod kwam op basis van exact dezelfde verbruikscijfers op €1.469,-. Ik viel van mijn stoel toen ik zag welke leverancier deze aanbieding deed: mijn huidige leverancier!

Afgelopen week heb ik hen gebeld. Stefan van de klantenservice stond me eerlijk te woord: “Dat aanbod op die vergelijkingssite geldt alleen voor nieuwe klanten. Die ontvangen een eenmalige welkomstpremie." Zo hoog kon hij voor bestaande klanten niet gaan. Hij kon nog wel een paar tientjes bovenop de Blijven-loont-aanbieding leggen. Daar moest ik het als trouwe klant mee doen.

Deze en vergelijkbare acties voor vaste klanten blijken dus alleen voor de bühne te zijn. Ze wiegen vaste klanten zachtjes in slaap.

Ik ben daarom afgelopen week maar weer eens overgestapt. Naar Greenchoice dit keer. Die leverancier scoort heel hoog op klantwaardering en duurzaamheid. De extra kosten voor 100% groene stroom en gas van Nederlandse bodem neem ik op de koop toe. Dat kan er door de overstappen-korting met gemak vanaf. Verdiend in 10 minuten en opnieuw tegen dat uurtarief van die topadvocaat.

Ik roep iedereen op om zijn kans te grijpen. Stap over op 100% groene stroom, uiteraard van Nederlandse bodem. En voel je, tijdens het invullen van het overstapformulier, 10 minuten lang een grootverdiener en wereldverbeteraar in één!

Deel dit bericht vooral! Als 10% van de huishoudens vanaf vandaag zou overstappen, realiseren we in één keer de klimaatdoelstellingen van Parijs. En nu maar hopen dat we vervolgens voor een redelijk tarief niet ieder jaar tussen Greenchoice en Qurrent hoeven te switchen. Hoewel, dat uurtarief voelt die paar minuten wel heel lekker...