25 oktober 2017

Kennissessie 20-10-2017: van voldoen naar er toe doen!

Op vrijdag 20 oktober gaven Edwin Bos (Rred communications), Christine Wortmann en Ines Nijland een gratis kennissessie over MVO.  Het seminar besloeg drie onderdelen: strategie, verslaglegging en interne bewustwording. 

Een enthousiaste groep van twintig geïnteresseerden leerde over de organisatiegroei in volwassenheid. Een startpunt voor iedere organisatie is te weten waar je als organisatie staat in mate van MVO Volwassenheid. Na een inactieve organisatie volgt een reactieve organisatie. En wanneer je voldoet aan de concrete klantvraag en allerlei verslag- en certificeringsrichtlijnen, dan is de volgende koers richting een proactieve organisatie: er toe doen.  

Een stap die daarin veel aandacht verdiend is de interne bewustwording van medewerkers. Aan de groep werd meegegeven dat het idee van een grootse aanpak die volledige doordacht is een valkuil kan zijn. Als het gaat over kennis, houding en gedrag kunnen we proberen om ons aan te leren om de enthousiaste mensen met positieve energie de laten starten met kleine experimenten. Het resultaat hoeft daarin nog niet bekend te zijn, dit gaat over: move, before you’re ready! 

De kunst is om te buitenwereld te laten zien wat je doet. Be good and tell about it! Edwin Bos, specialist in de productie van jaar- en duurzaamheidsverslagen, vertelde wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verslaglegging. Edwin liet daarbij ook zien dat de informatie die wordt opgeleverd in een duurzaamheidsverslag niet alleen van waarde is voor externe stakeholders, maar ook voor de eigen organisatie.

Wij kregen er ontzettend veel energie van en kijken uit naar de volgende!