17 februari 2020

Uitnodiging Brainstormsessie 'De toegankelijke wijk'

Voor de meeste mensen is het heel gewoon te gaan en staan waar zij willen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Er bestaat een grote groep mensen met een fysieke beperking, die bijvoorbeeld niet goed ter been zijn, blind- of slechtziend of doof of slechthorend zijn. Deze groep is afhankelijk van een aangepaste buiten omgeving, voordat zij zich vrij en zelfstandig kunnen bewegen. Wij vinden dat de gebouwde omgeving daarin vaak nog tekort schiet. Daar willen we met u wat aan doen!

Om een stap dichter bij een meer toegankelijke gebouwde omgeving te komen organiseren Ursula Zampieri en Eva de Ruiter 3 maart een brainstormsessie ‘De toegankelijke wijk’. Samen met u willen we kansen en oplossingen in kaart brengen om daarmee een concrete bijdrage te kunnen leveren in het realiseren van toegankelijke wijken.

Wat zou het toch fijn zijn..

..als iedereen, ongeacht zijn of haar fysieke beperking, kan gaan en staan waar hij of zij wil. Dat het voor iedereen gewoon is om zich buiten ongehinderd van A naar B te kunnen verplaatsen. Dat zien wij als een essentieel onderdeel van levenskwaliteit. Als duurzaamheidsadviesbureau werkt Primum elke dag aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. Dat is onze missie. Dat gaat over mens, dier en de omgeving waarin zij leven. Dat doen we samen met partijen die de gebouwde omgeving vormgeven, zoals projectontwikkelaars, aannemers en gemeenten. Wij komen aan tafel op het moment dat er keuzes worden gemaakt over de inrichting van een wijk of gebied en de maatregelen die bijdragen aan levenskwaliteit.

Naar een toegankelijke omgeving voor iedereen

Heeft u een goed beeld van belemmeringen en oplossingen in de openbare ruimte én lijkt het u leuk om mee te denken? Dan bent u van harte uitgenodigd voor onze brainstormsessie ‘De toegankelijke wijk’. Gezamenlijk ontwikkelen we de op wijkniveau bekende, minder bekende en nieuwe maatregelen die kansrijk zijn voor de inrichting van de nieuwe en de bestaande gebouwde omgeving. Ons doel is om elkaar te inspireren en om aanwezigen een stap verder te helpen naar het realiseren van een toegankelijke omgeving.

Praktische informatie

Datum en tijd: 3 maart 2020 van 9:00 tot 12:00.
Locatie: kantoor Primum te Amersfoort, Podium 9.
Over Primum: www.primum.nl

 

Heb je interesse en wil je deelnemen? Neem dan contact op met onze collega’s! 

Eva2.png
Eva de Ruiter

eva.deruiter@primum.nl
+31 6 1270 5970

img-1.jpg
Ursula Zampieri

ursula.zampieri@primum.nl
+31 6 833 00 853