21 februari 2019

Maak kennis met Dirk!

Dirk van Hout is onze (niet meer zo heel) nieuwe collega. Deze week stelt hij zich als senior adviseur duurzame gebiedsontwikkeling graag even voor:

Mijn naam is Dirk van Hout, ik kom uit Utrecht en woon daar heerlijk samen met mijn partner en twee meiden van 11 en 13. Ik ben sinds begin dit jaar in dienst bij Primum als senior adviseur Duurzame Gebiedsontwikkeling.  Van jongs af aan ben ik te vinden in bossen en natuurgebieden. Hierdoor is mijn interesse in de natuurlijke leefomgeving aangewakkerd. Het is dan ook geen wonder dat ik Fysische Geografie ben gaan studeren en daar uiteindelijk als Landschapskundige ben afgestudeerd. Momenteel ben ik nog steeds actief in dit vakgebied als voorzitter van de Vakvereniging Fysische Geografie. Gezamenlijk met vier studieverenigingen organiseren we jaarlijks activiteiten, zoals lezingen en excursies.

Bij mijn vorige werkgever Lievense, voorheen CSO, was ik inhoudelijk betrokken bij milieuvraagstukken, variërend van bodemonderzoeken, milieubeleid en MER. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in de Aanpak Duurzaam GWW.

De stap naar Primum bevalt erg goed, vooral de aanwezigheid van veel kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid werkt erg inspirerend. Het maakt dat we onze klanten goed onderbouwde duurzame adviezen kunnen geven. Daarnaast is het leuk om met een enthousiaste groep te werken aan nieuwe duurzame producten en diensten.

Naast mijn werk ben ik ook privé aan het bekijken hoe we onze leefomgeving kunnen verduurzamen en vergroenen. Momenteel ben ik onder meer met de gemeente Utrecht betrokken bij een project waarin deelauto’s worden geïntroduceerd, ik ga zelf ook de auto na 25 jaar de deur uit doen…, en we parkeerplaatsen kunnen vergroenen naar ‘parkplaatsen’.

Kortom, ik haal veel energie uit projecten waarin we de klant daadwerkelijk verder kunnen helpen en we onze kleine aardbol een stukje duurzamer en groener kunnen maken. Mocht jij binnen je project, of privé, stappen willen zetten op dat gebied, kom gerust langs, samen met de andere gedreven ‘Primaten’  help ik je graag verder op weg!