5 april 2019

Welkom Ursula!

Sinds kort hebben wij een nieuwe collega: Ursula Zampieri. Zij stelt zich graag even voor.

Olá!

Mijn naam is Ursula Zampieri en ik ben een aan-het-Nederlandse-weer-gewende Braziliaanse. Ik ben in 2012 naar Nederland gekomen om te studeren maar inmiddels heb ik besloten om hier te blijven. In het leuke Utrecht woon ik samen met mijn vriend en hond.

Sinds afgelopen januari werk ik bij Primum om ervaring op te doen als duurzaamheidsadviseur. Daarvoor ben ik mijn carrière in Brazilië begonnen als een in-house legal counsel voor multinationals in de landbouwsector. Dit heb ik zo’n zeven jaar gedaan, maar geleidelijk ben ik mij richting corporate governance gaan specialiseren. De keuze om met duurzaamheid en MVO te gaan werken leek mij een goede manier om mijn professionele ervaring en privé interesses in maatschappelijke vraagstukken te combineren. Hierdoor ben ik in Nederland terecht gekomen, waar ik twee masters gevolgd heb op het gebied van duurzaamheidsbeleid, milieu- en mensenrechten.

Deze academische ervaring heeft mij een diepgaande visie gegeven in de ingewikkelde kwesties rond deze thema’s, maar de vertaling van die kennis naar de praktijk vond ik uiteindelijk de allergrootste uitdaging. Met welke keuzes, afwegingen en belemmeringen worden beslissingsnemers van dag tot dag geconfronteerd? Welke feiten en verhalen helpen hen om verandering aan te wakkeren?

Het zoeken naar antwoorden op dat soort vragen heeft mij tot Primum geleid, omdat advieswerk de brug tussen de werelden van theorie en praktijk goed slaat. Ik ben zeer enthousiast over hoe multidisciplinair het team is en over de mix van technisch en strategisch expertise, verworven zowel uit de privé- als de overheidssector. Het is een genoegen om met deze “primaten” te mogen leren en samenwerken!

Heb je vragen aan mij of wil je eens kennismaken? Neem dan gerust contact met me op!

Groeten,

Ursula.