Over Primum

Primum heeft als missie het verduurzamen van de leefomgeving. Wij willen zorgen voor versnelling van het tempo van verduurzaming en voor het vergroten van de positieve impact. Dit doen wij door het leveren van adviesdiensten ter verduurzaming van organisatie, projecten en producten.

Er toe doen.

Er toe doen is wat ons betreft de kern van iedere organisatie. Dit gaat over van waarde zijn door waarde toe te voegen op de lange termijn. Dat gaat verder dan het verkleinen van negatieve milieu impact. Een bedrijf doet er toe, wanneer het verder kijkt dan het organisatiebelang, het proactief is in het nemen van verantwoordelijkheid en het hierdoor aandacht heeft voor een betere en duurzamere wereld.

Zuiverheid van beloften

Primum is een duurzaamheidsadviesbureau dat haar opdrachtgevers de kans geeft om zich duurzaam te onderscheiden. Omdat duurzaamheid steeds meer ‘business’ wordt, wordt duurzaam onderscheiden, inhoudelijk onderbouwen én vergelijkbaarheid steeds belangrijker voor onze klanten. Daarom geloven wij in zuiverheid van beloften. Hiermee bedoelen we dat duurzame keuzes onderscheidend, concreet en meetbaar zijn. Door onze expertise aan zowel de kant van visie als van uitvoering, kunnen wij ervoor zorgen dat alle adviezen die wij geven duurzaam onderscheidend, concreet en meetbaar zijn.

Duurzaam onderscheidend, concreet en meetbaar blijven

Er toe doen. Dat herkennen wij bij onszelf. Met veel enthousiasme en kennis van zaken helpen we organisaties bij keuzes voor verantwoord en duurzaam ondernemen, bouwen en ontwikkelen, zowel in beleid als in uitvoering. We werken vanuit de overtuiging dat continue kritisch gesprek nodig is om processen positief te kunnen blijven beïnvloeden. We vragen klanten om bij zichzelf de moeilijke vraag te stellen: doen wij er (nog steeds) toe? Zijn wij duurzaam onderscheidend? Zijn we daar nog tevreden over? Voor wie en waarom eigenlijk? En we vragen onszelf af hoe wij als adviseurs de grootste impact kunnen behalen binnen een project en hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze adviezen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Voor de één gaan deze vragen over het vormen van een duurzame strategie en voor de ander het vormen van een duurzaamheidsvisie voor een te ontwikkelen gebied. En voor weer een ander over het zo circulair mogelijk bouwen van een nieuw pand. Wij helpen organisaties graag om er toe te doen.

Maak kennis met Primum

In onze ogen zijn de maatschappelijke uitdagingen al lang niet meer enkel technisch van aard, maar ook organisatorisch en sociaal. In ons team werken daarom mensen vanuit verschillende disciplines, met achtergronden van Stedelijk Milieubeheer, Architectuur en Milieutechnologie tot Duurzaam Ondernemen & Innovatie en Verandermanagement. Dit is in het kort wie we zijn, waar we voor staan en waardoor we dagelijks fluitend naar ons werk gaan. Kennismaken? Daar staan we altijd voor open.

Voor meer informatie over Primum kun je contact opnemen met: